Все, що відбувається на цьогорічному Євробаченні у Швеції, не можна назвати ніяк інакше, як суцільний бардак. І це, незважаючи на те, що шведи — мають над великий досвід у проведенні подібних фестивалів, і тут їм не позаздриш!\

https://www.youtube.com/live/dB5DuvK5UQU?si=W_lzRacwOO_AHMJU

Із самого початку скандалами супроводжувалося перебування Ізраїлю у ранзі конкурсанта. Здавалось би, настільки звична ситуація, але Ніт! Не цього року! На вулицях шведського міста Мальме ми бачимо протестувальників проти делегації із Ізраїлю, а в соціальних мережах розігралася ціла травля Ізраїльської представниці. Справедливості заради, треба зазначити, що людей бентежить не настільки сама співачка, скільки факт участі держави Ізраїль в Євробаченні. Особисто на нашу думку, всі претензії до Ізраїлю безпідставні, а ті, хто їх висловлює — не стільки симпатики Палестини, скільки в більшості своїй тролі, найняті третіми зацікавленими сторонами. Самі здогадається, що це за країни — треті зацікавлені сторони. Ми в Україні дуже добре обізнані з цією проблемою, з нею надзвичайно складно боротися.

Анти ізраїльська істерія набула таких масштабів, що пора вже говорити про справжній антисемітизм в найгіршому його прояві. Представниці Ізраїлю складно пересуватися публічними місцями, а симпатики нібито Палестини знахабніли настільки, що нападають навіть на поліцейські кортежі, що супроводжують ізраїльську делегацію.

https://www.youtube.com/live/dB5DuvK5UQU?si=W_lzRacwOO_AHMJU

Але найцікавіше відбулося після 2-го півфіналу Євробачення 2024: стався якийсь загадковий інцидент з представником від Нідерландів. Деталі, що саме за інцидент це був, досі невідомі, бо Європейська мовна спілка не наважилася озвучити причину того, чого це за конкурсантом від Нідерландів раптом прийшла поліція. Все, що ми знаємо з офіційно стейтменту Євробачення: Нібито стався певний інцидент між представником від Нідерландів та кимось із команди Євробачення, після чого цей член команди подав скаргу до поліції. За добу за представником з Нідерландів пройшли поліцейські, внаслідок чого він фізично не виступав в п’ятницю на генеральному прогоні фіналу Євробачення 2024, саме в той момент, коли журі повинні були виставляти свої бали. Замість живого виступу глядачі побачили запис виступу цього учасника у півфіналі, що викликало гучне незадоволення глядачів. Вже сьогодні стало відомо, що Нідерланди цьогоріч повністю дискваліфікують. Тобто у фіналі вони виступати не будуть, і голосування на їх користь так само відміняються.

Повертаючись до анти ізраїльської Істерії: вона набула таких масштабів, щодо цього інциденту медіа поквапилися приплести ізраїльську делегацію, яка навіть поруч не була. Тож організатором Євробачення в офіційному стейтментуі довелося навіть підкреслити, що делегації інших країн до цього інциденту ніякого відношення не мають. Ще організатори застерегли від предвзятого відношення до тої чи іншої країни в цьому контексті.

Паралельно з цим італійське телебачення під час трансляції 2-го півфіналу випадково опублікувала результати глядацького голосування, з якого слідувало, що Ізраїль набрав 40 відсотків голосів глядачів. Букмекери моментально спохватилися, Ізраїль влетів у ставках аж до 2-го місця. А якщо подивитися ставки на перемогу серед глядачів — Ізраїль взагалі 1-й, з вирогідністю перемоги у глядацькому голосуванні більше 50 відсотків.

На цьому фоні якось загубилася вранішня п’ятнична новина про те, що Україну — одного з фаворитів цьогорічного Євробачення — продюсери шоу поставили виступати другими, одразу після відкриття фінального концерту Євробачення 2024. Це був справжній шок, який обговорювали буквально всі — і в Україні, і за її кордонами. Багато хто вважає, що таким чином продюсери нібито злили Україну, побоюючись її перемоги цьогоріч. Але ми сподіваємося, що нововведення на голосуванні, яке дозволить всім глядачам голосувати з першої хвилини початку шоу у суботу, додасть Україні бали.

Єдине, що заспокоює: принаймні Україну в цьому контексті ніяк не згадують, і взагалі ми там ні до чого, і слава Богу!

Тож Євробачення цьогоріч дуже цікаве. Спостерігаємо. Вболіваємо за наших. Голосуйте за Україну — номер 2!