Церемония закрытия кинофестиваля “Золотая пектораль 2012” в Трускавце (ФОТО)

Закрытие фестиваля "Золотая пектораль 2012" (48)

Останній день третього Міжнародного Трускавецького кінофестивалю розпочався з блоку конкурсних показів документальних повнометражних фільмів. Першою до уваги глядачів була представлена робота таджикістанського режисера Фархота Абдулаєва «Презумпція згоди». Це історія життя провінційного азербайджанського лікаря у російському містечку. Фільм показує непрості взаємовідносини між різними менталітетами та усіх рівнях російського соціуму. В основу покладено реальні події.

Лидия Федосеева-ШукшинаНаступним та останнім показом у рамках конкурсного показу був документальний повнометражний фільм російського режисера Олега Флянгольца «Байдужість». Ця історія розгортається навколо декількох подій з життя юнака, що закохався у більш досвідчену дівчину, яка не спроможна розібратися у своїх почуттях.

Незважаючи на фінальний день кінофестивалю, він усе ще продовжував зустрічати зірок. Прибули Лянка Гриу, Володимир Горянський та Олександр Ітигілов.

Одночасно з показами фільмів, у фізкультурно-культурному оздоровчому комплексі «Карпати» відбулися фінальні ігри волейбольного турніру, за результатами якого переможцем стала команда Костянтина Стогнія «Надзвичайні новини», друге місце посіла команда Андрія Лопушанського «Royal Hotels & SPA Resorts».

Урочиста церемонія закриття третього Міжнародного Трускавецького кінофестивалю відбулася у святковому концертному залі SPA готелю «SPA Женева».  Оголошення та нагородження переможців було доручено зіркам та почесним гостям фестивалю.Вікторія Малекторович:   «Не приглашайте меня больше на фестиваль, я сильно расслабилась. И, вообще, думаю эмигрировать в Трускавец и жить здесь с вами».

Лідія Федосєєва-Шукшина: «Спасибо, что второй раз пригласили меня на ваш кинофестиваль. Мне все очень понравилось, обошлось без ножовщины и убийств».

Золоту Пектораль отримали  такі стрічки:

Найкращий короткометражний фільм – «Історія Леоніда», режисер Райнер Людвігс.

Найкращий документальний фільм – «Чи є там театр?!», режисер Нана Джанелідзе.

Найкращий ігровий повнометражний фільм – «Гамер», режисер Олег Сєнцов.

Гран прі кінофестивалю отримала стрічка Олесі Фокіної «Один». Та за ініціативою жюрі грошовий еквівалент переможця було поділено між роботами «Один» та «Гамер».

Особливою нагородою-подякою від суддів стала Золота Пектораль Андрію Лопушанському за підтримку та внесок у розвиток кінокультури в Україні.

Після вручення нагород до уваги глядачів була запропонована четверта частина серіалу Костянтина Стогнія «Картина крейдою», яка, доречі, була відзнята саме у Трускавці. У рамках показу Костянтин Петрович продемонстрував чернетні відео експедиції до пірамід Майя та розкрив секрет кінця світу 21 грудня 2012 року, пов’язаний зі славнозвісним календарем Майя.

Злата ОгневичПісля офіційної частини закриття третього Міжнародного Трускавецького кінофестивалю учасників та гостей було запрошено до літньої сцени на сольний виступ Злати Огнєвич, фуршету та куштування святкового торту.

Геннадий Попенко

 

Закрытие фестиваля "Золотая пектораль 2012" (16)

 

Закрытие фестиваля "Золотая пектораль 2012" (17)

 

Злата Огневич

 

Закрытие фестиваля "Золотая пектораль 2012" (31)

 

Закрытие фестиваля "Золотая пектораль 2012" (40)

 

Закрытие фестиваля "Золотая пектораль 2012" (42)

 

Закрытие фестиваля "Золотая пектораль 2012" (49)

 

Закрытие фестиваля "Золотая пектораль 2012" (50)

Оставить коментарий